Blogi / Uudised

Korduma kippuvad küsimused

Siit leiad vastused meile enim esitatud küsimustele.
Kui on mõni küsimus millele vastust ei leidnud, siis esita see meie müügimeeskonnale!

MOODULMAJAD:

Kui palju maksab Revonia moodulmaja?

Revonia moodulmajade hindadega saad avalikult tutvuda meie moodulmajade lehel.
Kui soovid võtmed-kätte lahendust koos projektide ja lubade taotlemise, erilahenduste ning hilisema haljastusega, siis võta ühendust meie müügimeeskonnaga, kes oskab soovitada meie tublisid koostööpartnereid.

Kas Revonia moodulmaja vajab vundamenti?

Revonia moodulmajad koosnevad moodulitest, mis on erineva suuruse ning otstarbega. Moodulmaja suurusega 30 m2 koosneb kolmest moodulist, mis on omavahel ühendatud. Majamoodulid on monoliitsed, ehk ühes tükis ja omab põrandat, seinasid ja lage. Majaehituses kasutame me kolme moodulit: kaarvõlv, ristvõlv, kuppelvõlv.
Kui maja koosneb kaarvõlvidest, siis ei ole paigalduseks muud ettevalmistust vaja kui õiges suuruses killustikupatja ja selle peal XPS/EPS soojustusplaati kuhu peale moodulid tõsta. Kui maja koosneb ristvõlvidest, siis soovitame ka hästi lihtsa lintvundamendi loomist. See tagab, et paigaldus oleks kiirem ja lihtsam. See välistab tulevikus ka pragude tekkimist viimistluskrohvi pinnale juhul kui maapind peaks maja all tõusma või vajuma. Täpsemad näpunäited maja paigaldamise kohta leiad siit!

Kuidas töötab Revonia moodulmajades ventilatsioon?

Täpselt samamoodi nagu tavalises väikemajas – loomuliku ventilatsiooni abil. Tänapäeval kasutatakse loomulikku ventilatsiooni energiatõhusa ehituse tehnoloogiana, et vähendada hoone energiakasutust mehaaniliste ventilatsioonisüsteemide arvelt. Värske õhk tuleb sisse ning vahetab välja seal ringleva õhu. Sisse ja väljamineva õhu kogust saab reguleerida plafoonidega. Majadel suurusega 60 m2 ja enam kasutame me soojustagastusega ventilatsiooni. Soojustagastusega ventilatsiooni saame paigaldada ka väiksematele majadele. Niisketes ruumides kasutame me sundventilatisooni. Täpsemaks õhuniiskuse ja temperatuuri kontrollimiseks on võimalik paigaldada õhksoojuspump või sundventilatsioon maja eri osadesse. Rohkem infot ventilatsiooni kohta saab lugeda meie blogist siit!

Kui palju pinnast tuleb maa-aluse maja peale panna?

Soovitame maja peale panna 1 meetri paksuse segapinnase kihi. Majade paigalduse kohta saad lugeda täpsemalt siit!

Mida teeb Revonia, mida tuleb teha ise?

Standardhind sisaldab paigalduseks valmis, viimistletud kujul majamooduleid. Hinnale lisandub meie poolt pakutav transport ja paigaldusteenus. Kliendil tuleb: taotleda load, ettevalmistada plats paigalduseks, majaga ühendada liitumised, katta maja pinnasega ning luua endale meelepärane esifasaad.
Olenevalt soovidest saame me koostöös partneritega luua ka lahenduse mis hõlmab tervikut lubade taotlemisest, maja paigalduse koordineerimisest kuni soovidele vastava välis- ja siseviimistluseni. Lihtsalt vali välja maja mis kõige rohkem meeldib ning kõik keeruline tehakse sinu eest ära. Mida standardmaja pakett sisaldab leiab meie hinnakirja lõpust siit!

Mis küttelahendus on Revonia majadel?

Meie maja saab ühendada nii olemasoleva kaugkütte, maakütte või muu lahendusega. Nende puudumisel on populaarsemateks valikuteks õhksoojuspump, põrandaküte või hubase atmosfääri loomiseks – puuküttega ahi. Moodulmajade “Modular” valikutes sisaldub elektriline põrandaküte.

Kus kohast leida kaevetööde tegija?

Mida lähemalt leida kaevetööde tegija seda tõenäolisem on, et lõpptulemus on kiirem ja taskukohasem. Kui lähedusest kaevetöötegijat ei leia, siis küsi seda meie müügimeeskonnalt. Enam kui kümne tegutsemisaasta jooksul on meil välja kujunenud head koostööpartnerid Eestist ja kaugemalt. Peamiselt otsitakse Avant või ekskavaatori teenusepakkuja, kes teeb esialgse platsi ettevalmistuse ning peale paigaldust ka moodulite pinnasega katmise. Joonised ja juhendid selle jaoks tulevad otseloomulikult meie käest.

Kuidas erineb Revonia maja tavaliselt element- ja moodulmajast?

Lubade ja seadusandluse mõistes mitte eriti. Traditsiooniliste majade seinad on tehtud kas puidust või kivimaterjalist ning soojustatud. Meie majadel on ~10cm paksused betoonseinad, moodulina valatud koos vundamendiga, tulevad ühes tükis siseviimistletult ning kaetakse hiljem 1 meetri paksuse pinnasekihiga. Maa-aluse maja eelised on: madalad energiakulud, minimaalne hooldusvajadus, pikk eluiga, kohene nautimisrõõmu kui ka üleüldine meelerahu. Loe täpsemalt kuidas meie majad koguvad populaarsust ja miks.

Leidsin standardlahenduse mis mulle sobib kuid sooviksin paari asja muuta – kas see on võimalik?

Muidugi! Me toodame maja terves ulatuses meie Eesti tootmisüksuses. See tähendab seda, et peaaegu kõik on muudetav. Iga maja on täpselt sama unikaalne kui selle omanik. Tule tasuta konsultatsioonile ning esitle meile enda ideed.

Tahan Revonia maja osta pangalaenuga – mida pean teadma?

Revonia maja on tehniliselt nagu tavamaja, ainult, et rohekatusega. Muid erisusi suures pildis ei ole. Tule tutvu meie valikutega, komplekteeri endale sobiv lahendus koos hinnapakkumisega ja siis suundu sellega panka.

Millised on maksetingimused?

Meie maksetingimuste süsteem on järgmine: kogumaksumusest 50% ettemaksuna, ülejäänud 40% kui maja on meie tehases valmis ning kliendi poolt kinnitatud ja viimased 10% tasutakse peale paigaldust. Laenuga tasumisel on maksetingimused kohandatavad.

Kui palju ruumi on vaja Revonia lahenduse paigalduseks?

Revonia maja paigalduseks on tarvilik õiges suuruses killustikuplatsi loomine, mis peab olema maja välisseinast 100 cm suurem. Killustikupadja peale tuleb panna EPS või XPS plaat vastavalt juhistele. Maa-aluste majade puhul see kui palju pinnast panna külgedele ja katusele jääb kliendi enda otsustada.

Kui kaua on garantii?

Euroopa Liidus, meie viimistletud ja paigaldatud, ning vastavalt juhistele hooldatud kodude betoonkonstruktsioonidele on garantii 25 aastat. Viimistluse käigus paigaldatud elementidele anname garantii 2 aastat kui ei ole märgitud muud moodi. Kuigi konstruktsioonide garantii on 25 aastat, siis oleme betoonelementide arvutuslikuks elueaks saanud ligemale 100+ aastat.

Kas maa-alusel majal on paigaldus-, kasutus- või ehitusluba vaja?

Seaduse silmis on kõik on täpselt nagu traditsioonilise maja puhul. Olenevalt asukohast ja suurusest (paljudes kohtades kuni 20 m2) võib väiksemate majade puhul olla vajalik vaid paigaldusteatis või muu abihoonele rakenduv seadus. Kõige täpsema info leiab enda elukohas vastutavalt ehitusnõunikult või meie projekteerimise ja lubade taotlemise spetsialistilt.

Mis energiaklass on maa-alusel majal?

Kuna iga maja paigaldatakse erinevale sügavusele, asukohta, ning erineva küttelahendusega, siis ei saa me üheselt määrata majadele energiaefektiivsuse näitajat. Mis me saame öelda on see, et maa-aluse maja puhul on tegemist liginullenergiahoonega, mille peamine energiavõit tuleb betooni ja PUR-vahu kasutamisest ning pinnasega katmise geotermilistest eelistest.

Kas Revonia moodulmajast saab teha pommivarjendit?

Kuigi otseselt pommivarjendiks meie majasid kvalifitseerida ei saa, siis on nad märgatavamalt tugevamad kui tavalised majad. Oleme enda betoonmoodulitel katsetanud 3 x 81mm kildmiini 4m kauguselt, 3 x 105mm kildmiini 2m kauguselt ja peale seda veel ka 2 x 120mm kildmiini 1m kauguselt. Tulemuste kohta leiad rohkem infot meie blogipostitusest.

Kas vesi ei tule tuppa?

Olenevalt asukohast mõistlik rajada kõik konstruktsioonid veetasemest kõrgemale või luua vajalik drenaaž, mis juhib vett majast eemale. Kui asukohas on pinnaseveega probleeme, siis on heaks lahenduseks ka maja paigaldamine pinnasest kõrgemale maa peale ning siis pinnasega katmisel teha sellest murumätas.

Kui sügavale tuleb maja paigaldada?

Olenevalt soovidele võib maja paigaldada maapinnast madalamale päris maa-alla peitu, mäe külje sisse nii, et üks külg jääb paista või maa peale. Seni kõige populaarsem on olnud maja paigaldada poole meetri sügavusele ning siis see pinnasega katta ja seeläbi luua murumätas hoovile. Erinevaid näidiseid paigaldatud majadest leiad meie referentside lehelt.

Mis on PUR vaht ja kas seda on vaja?

Polüuretaanvaht, ehk PUR vaht, on soojustusmaterjal mida paigaldatakse peale pritsides. See loob betoonist maja pinnale vetthülgava kihi, mis töötab ka soojustavana. Keskmiselt on maja seinal 10-15cm paksune PUR vahu kiht. Meie kasutame kinnise pooriga vahtu.

Mis vahe on moodulitel ja kui suurt moodulit on mul vaja?

Moodulite suuruseid ja koostenäiteid näeb meie tehnoloogia lehelt, kuid reaalsest vahest ja suurusest arusaamiseks soovitame meile külla tulla. Kohapeal on olemas kõiki mooduleid erinevate avasuste ja valikutega. Külastamiseks anna 1-2 päeva ette teada, et oskaksime teid oodata.

Kui kaua peab maa-alune maja vastu?

Arvutuslikult 100+ aastat.

Mis on kütte- ja energiakulu pinnasega kaetud majas?

Maja raudbetoonkest, mis on kaetud PUR-vahuga ja mille peale laotub ~1m pinnast on väga hästi soojustatud. Lisaks tänu maasoojusenergia kasutamisele on ka kütte ja jahutusega seotud energiakulud minimaalsed. Maja muutub aja jooksul järjest rohkem loodussõbralikumaks tänu minimaalsele remondifaktorile, pikale elueale ja positiivsele mõjule ümbritsevas looduses. Võrreldes tavalise majaga on meie maa-alune maja arvutuslikult 20-35% energiasäästlikum.

Mis on tugimüürid ja kas neid on vaja?

Tugimüürid on maja sissepääsust vasakule ja paremale jäävad toestavad elemendid. Need võivad olla betoonist valmiselemendid, plokkidest laotud müürid, suured maakivid või ka lihtsalt viimistletud seinad. Nende peamine eesmärk on maja peale kuhjatud pinnase kinni hoidmine ning maja katmata osa soojustamine ja kaitsmine. Neid on kindlasti vaja ning need saab kujundada enda soovidele vastavaks paljude erinevate võimalustega.

Kas Revonia lahendus mahub mulle hoovi ja kas saab selle tuua mööda olemas olevat teed?

Kui majasoov on kindel ja ka sobiv valik välja valitud siis teostame me igaks juhuks kinnistul ka konsultatsiooni. Sellega veendume me kas ligipääsutee meie kraanaautot kannatab ning kas see mahub hoovis pöörama ja paigalduskohale piisavalt lähedale. Kõik see on muidugi lisatasuta ning tagab sujuva paigalduse. Ilusa muru ja kivitee päästmiseks kasutame me ka kõvasulamist matte. See kuidas majade paigaldus välja näeb saab vaadata meie videost.

Kas lahendused paigaldatakse kraanaga?

Me eelistame maju paigaldada kraanaautoga, mis need transpordib moodulid tehasest paigalduskohale. Kraanaauto saab tõsta moodulid kuni 7 meetri kaugusele keskmest. Kui on vajalik tõsta üle ümbritsevate majade, puude või muu mis takistab autot platsi kõrvale manööverdamist, siis tuleb kasutada eraldi kraanat.

Kas Revonia majas on piisavalt valgust?

Tihti arvatakse, et maja, mis on pinnase all, on pime. Tegelikult nii ei ole. Meie maja sarnaneb tavalisele majale mille seinas olevast aknast valgus sisse tuleb. Me kasutame ka suuri ja avatud maast-laeni aknaid, mis tagavad valgusega täidetud toad. Majade tagaosasse, kuhu päike ei paista, on populaarseks valikuks osutunud katuseakna või valgustoru paigaldus. Maja saab teha ka kahest küljest/otsast avatuks ning seljuhul läbib päike maja kahest küljest.

Kui palju maksab transport? Kui palju maksab paigaldus?

Kõik kõrvalkulud saame me projekti suurusest ja asukohast sõltuvalt välja arvutada. Täpsema info saamiseks võtke ühendust meie müügiesindajaga ning küsige pakkumist. Pakkumise küsimine ei kohusta millekski.

Kas maa-alune maja on mõistlik ka väljaüürimise eesmärgil ehitada? Näiteks AirBnb/ Booking majutusena.

Jah, me usume küll. Erinevad majutusasutused üle Eesti ja lähiriikide on usaldanud enda külalised meie majadesse puhkama ning tagasiside on olnud väga positiivne. Meie referentside lehelt leiab näidiseid tehtud töödest ning meie inglise keelselt lehelt leiab ka B2B kalkulaatori, mis aitab esialgseid arvutuslikke näidiskalkulatsioone teha. Peamised põhjused miks on eelistatud meie majasid väljaüürimiseks on: väga kiire paigaldus, minimaalne hooldusvajadus, kvaliteetne tehnika ja vastupidav konstruktsioon, pikk eluiga, madal vakants, ainulaadne välimus, loodussõbralikkus ja madalad energiakulud ka siis kui üürilisi sees ei ole. Me oleme populaarseks valikuks osutunud ka Soomes, kus meie majad kaunistavad mitut puhkeküla.

Kas Revonia majast on võimalik teha off-grid lahendust?

Kasutades maa-alust maja off-grid lahendustega on võimalik maja pinnase alla ära peita ning siis tekkinud murumätta peale päikesepaneelid paigaldada. Tänu maasoojusenergia kasutamisele on ka vajamineva energiasüsteemi arvutuslik võimsusvajadus madalam. Lisaks on off-grid hoone tühjalt seismise ajal kulud madalamad tänud pinnasega katmisele.

Kas mul on vaja ristvõlv, kaarvõlv või kuppelvõlv moodulit?

Ristvõlvmoodulitega saab luua suuri ja avatud ruume – elutubasid, garaaže, tantsusaale. Kaarvõlvmoodulitega saab luua väiksemaid ruume millel on oma funktsioon – köök, magamistuba, saunaruum.
Kuppelvõlvidega saab luua väikseid abiruume – küttesüsteemi/veefiltratsiooni ruum, sahver, veinikelder.
Kõiki võlvmooduleid saab omavahel kombineerida ning vajadusel luua ka vaheseinasid. Suuruste erinevusest paremini arusaamiseks soovitame meid külastada!


KELDRID:

Kas keldril on küljes põrand?

Keldril suurusega 4,5 m2 ei ole põrandat küljes selle eesmärgiga, et vastasel juhul ei tuleks piisavalt niiskust keldrisse. Keldritele suurusega 4,5 m2 paigaldame me kohapeal väljalõigatud betoonplokkidest põranda. Suurematel keldrimoodulitel on aga betoonpõrand kohe küljes ning vastavalt soovidele ka niiskusavad põrandarestidega.

Kuidas on lahendatud ventilatsioon?

Keldrites on loomulik ventilatsioon. Seinal olevatest plafoonidest tuleb värske õhk sisse ning laes olevatest torudest läheb sees olev õhk välja. Soe õhk kerkib üles ja väljub keldrist, külm õhk tuleb torusid kaudu alt peale. Ventilatsioonist ning sellest kuidas reguleerida temperatuuri, niiskust ja õhu hulga saab lugeda siit!

Mis on temperatuur Revonia keldris?

Aastal 2022 viisime Soomes, Salo linnas läbi mõõtmisi oma 11,7 m2 suuruse keldriga. Tulemustest võib järeldada, et temperatuur selles keldris oli aastaringselt väga stabiilne. Aasta keskmine temperatuur oli 7,2 kraadi. Suve keskmine temperatuur oli 13,9 kraadi, sügise keskmine temperatuur oli 7,6 kraadi, talve keskmine temperatuur oli 2,7 kraadi ja kevade keskmine temperatuur oli 4,4 kraadi. Kõige jahedam 2,2 kraadi oli, siis kui õues oli -14,3 kraadi. Kõige soojem 16,6 kraadi oli aga siis kui keldri ukse taga valitses 24,3 soojakraadi. Tulemusi saab näha täpsemalt meie blogipostitusest.

Kui palju niiskust on Revonia keldris?

Aastal 2022 Soomes tehtud mõõtmistulemustel oli aasta keskmine õhuniiskuse tase 82,1%. Stabiilne temperatuur ja kõrge õhuniiskus on toidu säilitamisel kõige olulisemad faktorid. Kõrge õhuniiskus on see, mis hoiab porgandi krõmpsuna ja madal temperatuur tagab, et see porgand säiliks kaua. Mis saadused nõuavad, mis temperatuuri ja niiskust leiab siit postituse lõpust!

Mis on lubikrohv?

Revonia referentse vaadates oled ilmselt märganud, et siseseinasid ja ka mõningaid välisseinasid katab meil krobeline, vahest triibuline ja peamiselt valget värvi kattematerjal. See on lubikrohv. Lubikrohv on mõeldud aluspindade krohvimiseks, täitmiseks ja tasandamiseks nii väli- kui sisetingimustes. See on sobilik kasutamiseks fassaadidel, kuivades ja niisketes siseruumides, nii seintel kui ka lagedel. Lubikrohv on väga hea valik keldritesse tänu hallitusvastasele toimele ning niiskust säilitavatele omadustele. Lubikrohvi eelistest, kasutamisest ja värskendamisest saab lugeda täpsemalt siit!

Mida teeb Revonia, mida tuleb teha ise?

Tellidest meilt keldri saad valida kas täispakett viimistletud keldri või DIY betoonkeldri mooduli vahel. DIY variant sisaldab ainult betoonkeha. Täispakett kelder aga kõike mis vaja, et hoidistada värsket toidukraami ja peenet joogipoolist ka juba päev peale paigaldust. Meie keldrite hinnakirjas on välja toodud mida hinnad sisaldavad ning müügiesindajalt leiab täpsemat infot ka lisavalikute kohta mida saab keldrisse paigaldada. Lühidalt öeldes tuleb peale tellimust kaevata auk, sinna killustikupadi tekitada ning soovi korral elektrijuhe asukoha kõrvale tuua. Meie paigaldusmeeskond tuleb ja paigaldab keldri mõne tunniga. Peale seda tuleb see iseseisvalt pinnasega katta ning vajadusel tugimüürid luua. Keldrit saab kasutama hakata juba järgmisel päeval!

Kus kohast leida kaevetööde tegija?

Mida lähemalt leida kaevetööde tegija, seda tõenäolisem on see, et lõpptulemus on kiirem ja taskukohasem. Kui lähedusest kaevetöötegijat ei leia, siis küsida võib seda ka meie müügimeeskonnalt. Enam kui 10 tegutsemisaasta jooksul on meil välja kujunenud head koostööpartnerid Eestis ja kaugemal. Peamiselt otsitakse Avant või ekskavaatori teenusepakkuja, kes teeb esialgse platsi ettevalmistuse ning hilisema katmise. Joonised ja juhendid selle jaoks tulevad otseloomulikult meie käest.

Kui palju pinnast läheb keldri peale? Mis pinnas see olema peab?

Soovituslik on keldri peale panna 1 meeter segapinnast.

Leidsin standardlahenduse, mis mulle sobib kuid sooviksin muuta paari asja – kas see on võimalik?

Muidugi! Elemente on võimalik lisada, eemaldada ning muuta. Kuna toodame keldrid 100% ise, siis oleme ka muudatustele avatud. Sarnase soovi korral võta ühendust müügiesindajaga ning küsi oma ideele lahendust!

Tahan osta pangalaenuga Revonia keldri – mida pean teadma?

Tule ja küsi meilt pakkumine oma ideele ning siis suundu panka seda taotlema. Näiteks on meie koostööpartner LHV ka väljamõelnud Remondilaenu, millega saad Revonia keldri või sauna endale soetada.

Millised on maksetingimused?

Meie süsteem on reeglina järgmine: kogumaksumusest 50% ettemaksuna, ülejäänud 40% kui kelder on meie tehases valmis ning kliendi poolt kinnitatud ja viimased 10% tasutakse peale paigaldust.

Kui palju ruumi on vaja Revonia lahenduse paigalduseks?

Revonia keldri paigalduseks on tarvilik õiges suuruses killustikuplatsi loomine, mis peab olema keldri välisseinast 100 cm suurem. See tagab ka viimase hetke muudatuste jaoks parajalt ruumi. See kui palju pinnast panna külgedele ja katusele jääb kliendi enda otsustada, kuid meie soovitame katusele panna 1 meetri paksuse segapinnase kihi.

Kui kaua on garantii?

Euroopa Liidus, meie viimistletud ja paigaldatud ning vastavalt juhistele hooldatud keldrite betoonkonstruktsioonidele on garantii 25 aastat. Viimistluses paigaldatud elementidele anname garantii 2 aastat, kui ei ole märgitud muud moodi. Kuigi garantii on 25 aastat, siis oleme betoonelementide arvutuslikuks elueaks saanud ligemale 100+ aastat.

Kas keldril on ehitusluba vaja?

Siin ühest vastust ei ole. Olenevalt asukohast ja suurusest (paljudes kohtades kuni 20 m2) võib keldrite puhul olla vajalik vaid paigaldusteatis või muu abihoonele rakenduv seadus. Kõige täpsema info leiab enda elukohas vastutavalt ehitusnõunikult või meie projekteerimise ja lubade taotlemise spetsialistilt.

Kas keldrist saab teha pommivarjendit? Kas tohib ka tuld teha?

Kindral Riho Terras on öelnud: “Vanaema kartulikeldri peal on kõik meie sõjad võidetud!”
Ja täpselt selle mõtteviisiga oleme ka meie enda keldrid disaininud. Oleme oma lahenduse vastupidavuses niivõrd kindlad, et viisime läbi ka lõhkamiskatsetused. Samast lõhkamiskatsetuse blogipostitusest leiab nippe kuidas vajadusel kelder varjendiks muuta.
Tule tegemise soovist oleks hea meile varasemalt teada anda. Selleks oleks vaja teha üks ventilatsioonitoru tulekindlaks korstnaks ning luua suurem õhu sissepuhke võimekus.

Kas vesi ei tule keldrisse?

Mõistlik oleks kelder rajada veepiirist kõrgemale. Vesise pinnase korral tuleb luua keldri ümber drenaaž või kelder maapinna peale paigaldada ning siis katta pinnasega. Arvestada tuleb, et keldri põrandas on ka niiskusavad. Kui vesi peaks niiskusavast sisse tulema siis on ta ilmselt ka nii kõrge, et tuleb juba ka üle uksepiida.

Mis augud need keldri põrandas on?

Need on niiskusavad mille peal on restid. Sealt tuleb keldrisse vajalik kogus niiskust, et saadused kaua säiliks. Restid on seal peal tagamaks, et närilised keldrisse ei pääseks ning, et pererahval oleks tugev kaitse kuhu peale astuda.

Mis on PUR vaht ja kas seda on vaja?

Polüuretaanvaht, ehk PUR vaht, on soojustusmaterjal mida paigaldatakse peale pritsides. See loob betoonist keldri pinnale vetthülgava kihi, mis töötab ka soojustavana. Keskmiselt on keldri seinal 5-10cm paksune PUR vahu kiht. Meie kasutame kinnise pooriga PUR vahtu.

Kuidas reguleerida temperatuuri keldris?

Keldri temperatuuri saab reguleerida ventilatsiooni avamise-sulgemisega, ehituslikult ja ka ukse avamise-sulgemisega. Täpsemad juhised selleks leiad siit ja siit.

Kas on võimalik kelder osta ka nii, et ise ehitan riiulid, varikatuse ja krohvin seinad?

Ikka on! Meilt on võimalik soetada viimistlemata betoonkeha ning kõik vajalikud tööd ise teha. Betoonkehade hinnad on leitavad hinnakirjade lõpust. Ajakohase lisavarustuse hinnakirja leiad meie müügiesindajalt.

Mis vahe on moodulitel ja kui suurt keldrit on mul vaja?

Olenevalt hoiustatava kogusest oleks mõistlik välja arvutada kui palju riiulipinda/ kastide ruumi või kuupmeetreid oleks vaja hoiustada. Kindlasti tasub ka meid külastada, et erinevatest suurusest parem arusaam saada. Seni on kõige populaarsem keldri suurus olnud 11,7m2. Keldrimoodulite suurused leiad meie tehnoloogia lehelt.

Mis on tugimüüri ja kas neid on vaja?

Meie kõige pisemal keldril, ehk suurusel 4,5 m2, on tugimüürid küljes, kuid suurematele oleks vaja tugimüürid kas ise ehitada või tellida meilt valmislahendusena. Tugimüüre on peamiselt tarvis, et keldrit katvat pinnast tagasi hoida. Tugimüürid saab asendada ka suurte maakivide või muu ehitusliku seinaga mis peab pinnase survele vastu.

Kas Revonia lahendus mahub mulle hoovi ja kas saab selle tuua mööda sissesõiduteed? Ega mu ilus muru kannatada ei saa?

Kui keldrisoov on kindel ja ka sobiv valik välja valitud saame me vajadusel igaksjuhuks ka kohale tulla ja veenduda kas ligipääsutee meie kraanaautot kannab ning kas see mahub hoovis pöörama ja paigalduskohale piisavalt lähedale. Kõik see on muidugi tellimuse korral lisatasuta ning tagab sujuva paigalduse. Ilusa muru päästmiseks kasutame me ka kõvasulamist matte See kuidas paigaldus välja näeb saab vaadata meie keldri paigalduse videost.

Kas keldrisse on vaja elektrit ja valgustust?

Populaarne valik on paigaldada keldrisse elekter, et seal ka hoidiseid teha ning kasutada blenderit, pliidiplaati, veekeetjat ja muud. Kui keldrid hoidiseid valmistada ei ole plaanis ning valgust keldrisse ka vaja ei ole, siis saab ka akutoitel valgusallikaga toimetused edukalt aetud. Arvestada tasub küll, et hilisem elektrikaabelduse ja valgustuse lisamine osutub keeruliseks.

Kui palju maksab transport ja paigaldus?

Olenevalt asukohast ja projekti suurusest saab kõik kõrvalkulud välja arvutada esmase pakkumise päringul.


SAUNAD:

Kuidas erineb maa-alune võlvlaega saun maa-pealsest saunast?

Maa-alune saun on väga hästi soojustatud ning vajab väiksema energiakulu, et näiteks talvel kaitsta külmumise eest. Lisaks on meie saunadel võlvlagi, mis tänu õhuringlusele loob ainulaadselt maheda leilielamuse mida paljud otsivad. Maa-aluses saunas on ka vaiksem, rahulikum ja privaatsem. Lisaks saab saunale luua eesruumi ja saunamaja täitsa ära peita muruga kaetud mäe sisse. Selliseid saunasid paljudel ei ole.

Kas koobassaunal on küljes põrand?

Jah. Meie koobassaun on ühes tükis ning sellel on põrand, seinad ja lagi.

Kuidas on lahendatud ventilatsioon?

Loomuliku ventilatsiooni abil. Värske õhk tuleb sauna sisse ning vahetab välja seal oleva õhu. Kuum ja hapnikuvaeva õhk väljub laes olevast torustikust ning seinast tuleb sisse värske õhk. Sisse ja väljamineva õhu kogust saab reguleerida plafoonidega. Niisketesse ruumidesse oleme paigaldanud ka sundventilatsiooni, mis eemaldab niiskuse kiiremini. Täpsemalt saab ventilatsiooni kohta lugeda meie blogist siit!

Mida teeb Revonia, mida tuleb teha ise?

Tellidest meilt sauna saad valida kas täispakett viimistletud sauna või DIY betoonsauna moodulite vahel. DIY variant sisaldab ainult betoonkeha. Täispakett saun aga kõike, mis vajad, et nautida saunarõõmusid. Meie saunade hinnakirjas on välja toodud mida hinnad sisaldavad ning müügiesindajalt leiab täpsema info ka lisavalikute kohta mida saab sauna paigaldada. Lühidalt öeldes tuleb peale tellimuse kinnitamist kaevata auk, sinna killustikupadi tekitada, asetada XPS või EPS soojustusplaadid ning soovi korral kanalisatsiooni, vee ja elektrijuhe tuua. Siis tuleb meie paigaldustiim saunaga, paigaldab selle mõne tunniga ning peale seda jääb üle vaid see pinnasega katta, vajadusel tugimüürid ehitada ning nautima hakata.

Kus kohast leida kaevetööde tegija?

Mida lähemal on kaevetööde tegija seda tõenäolisem on see, et lõpptulemus on kiirem ja taskukohasem. Kui lähedusest kaevetöötegijat ei leia siis küsida võib seda ka meie müügimeeskonnalt. Enam kui 10 tegutsemisaasta jooksul on meil välja kujunenud head koostööpartnerid Eestis ja kaugemal. Peamiselt otsitakse Avant või ekskavaatori teenusepakkuja, kes teeb esialgse platsi ettevalmistuse ning hilisema katmise. Joonised ja juhendid selle jaoks tulevad otseloomulikult meie käest.

Kui palju pinnast läheb sauna peale? Mis pinnas see olema peab?

Soovitame sauna peale panna 1 meetri paksuse segapinnase kihi. Saunade paigalduse kohta saad lugeda täpsemalt siit!

Leidsin standardlahenduse, mis mulle sobib, kuid sooviksin muuta paari asja – kas see on võimalik?

Muidugi! Kuna me toodame saunad terves ulatuses meie Eesti tootmisüksuses, siis tähendab see ka seda, et peaaegu kõik on muudetav. Iga maja on täpselt sama unikaalne kui selle omanik. Tule tasuta konsultatsioonile ning esitle meile enda ideed.

Tahan osta pangalaenuga Revonia sauna – mida pean teadma?

Tule ja küsi meilt pakkumine oma ideele ning siis suundu panka seda taotlema. Näiteks on meie koostööpartner LHV ka turule toonud Remondilaenu, millega saad Revonia keldri või sauna endale soetada.

Millised on maksetingimused?

Erinevalt paljudest on meie süsteem järgmine: kogumaksumusest 50% ettemaksuna, ülejäänud 40% kui saun on meie tehases valmis ning kliendi poolt kinnitatud ja viimased 10% tasutakse peale paigaldust.

Kui palju ruumi on vaja Revonia lahenduse paigalduseks?

Revonia sauna paigalduseks on tarvilik õiges suuruses killustikuplatsi loomine, mis peab olema välisseinast 100 cm suurem. Maa-aluste saunade puhul see kui palju pinnast panna külgedele ja katusele jääb kliendi enda otsustada.

Kui kaua on garantii?

Euroopa Liidus, meie viimistletud ja paigaldatud ning vastavalt juhistele hooldatud kodude betoonkonstruktsioonidele on garantii 25 aastat. Viimistluses paigaldatud elementidele anname garantii 2 aastat kui ei ole märgitud muud moodi. Kuigi garantii on 25 aastat, siis oleme betoonelementide arvutuslikuks elueaks saanud ligemale 100+ aastat.

Kas maa-alusel saunal on ehitusluba vaja?

Kõik on täpselt nagu traditsioonilise abihoone puhul. Olenevalt asukohast ja suurusest (paljudes kohtades kuni 20 m2) võib väiksemate saunade puhul olla vajalik vaid paigaldusteatis või muu abihoonele rakenduv seadus. Kõige täpsema info leiab enda elukohas vastutavalt ehitusnõunikult.

Mis on energiaklass maa-aluses saunas?

Kuna iga saun paigaldatakse erinevale sügavusele, asukohta, ning valitakse erinevaid küttelahendusi siis ei saa me üheselt määrata energiaefektiivsuse näitajat. Mis me öelda saame on see, et maa-aluse sauna puhul on tegemist liginullenergiahoonega, mille peamine energiavõit tuleb betooni kasutamisest ning pinnasega katmise geotermilistest eelistest.

Mis tuleb teha ise kui Revonia saun osta?

Olenevalt soovidest, saame me koostöös partneritega luua lahenduse mis hõlmab tervikut lubade taotlemisest, sauna paigalduse ja välisviimistluseni. Soovikorral saab kõike või mõningaid asju ka ise tellida. Kõige populaarsem valik on ise valmistada paigalduseks vajalik plats lähedal asuva kopajuhi abiga. Peale seda toome me sauna, paigaldame selle ära ja viimistleme ühenduskohad. Hoone sisemus on juba kasutusvalimis. Peale meie lahkumist tuleb ühendada vee- ja kanalisatsioonitoru, elektriühendus ning kohale kutsuda esialgu tellitud kopamees, kes katab saunamaja pinnasega. Olenevalt aiakujunduse soovidest jääb peale seda viimistleda saunamaja ümbrus ning fassaadi esiosa, mis jääb pinnast tagasi hoidma. Seda mis sisustuselemendid ja muud asjad sisalduvad hindades leiab meie hinnakirja lõpust, mille leiad siit!

Mis on PUR vaht ja kas seda on vaja?

Polüuretaanvaht, ehk PUR vaht, on soojustusmaterjal mida paigaldatakse peale pritsides. See loob betoonist mooduli pinnale vetthülgava kihi, mis töötab ka soojustavana. Keskmiselt on saunamaja seinal 5-10cm paksune PUR vahu kiht. Meie kasutame kinnise pooriga vahtu.

Mul on oma lemmikkeris, kas seda saab paigaldada?

Muidugi! Kui meile edastada saunakerise mudel või joonised saame selle saunale paigaldada. Oleme paigaldanud hulgaliselt disainkeriseid, elektrikeriseid ja puukeriseid.


Muud küsimused:

Kaua on garantii moodulmajal, maakeldril ja koobassaunal?

Euroopa Liidus, meie viimistletud ja paigaldatud ning vastavalt juhistele hooldatud moodulbetoonkonstruktsioonidele on garantii 25 aastat. Viimistluses paigaldatud elementidele anname garantii 2 aastat kui ei ole märgitud muud moodi. Kuigi garantii on 25 aastat, siis oleme betoonelementide arvutuslikuks elueaks saanud ligemale 100+ aastat.

Kuidas saab moodulitega tutvuda?

Moodulitega saab tutvuda siit – Moodulid ja koostenäited
Moodulitest tehtud töödega siit – Keldrid, Saunad, Majad
Alati saab ka meile külla tulla moodulite ja näidistega tutvuma. Kohapeal on olemas erinevad maja, sauna, keldri ja lihtsalt betoonmooduli näidised. Enda tulekust anna 1-2 päeva ette teada, et oskaksime sind oodata! Broneeri külastust siit – Asukoht ja kontakt

Milline näeb välja paigalduse protsess?

Kui pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna siis video ütleb ilmselt veelgi enam.
Keldri/sauna paigalduse video leiad siit ning majapaigalduse oma siit.

Kes taotleb ehitusloa, paigaldusloa või kasutusloa?

Reeglina tellija ise. Igas vallas ja linnas on erinevad seadused ning eripärad millega tuleb arvestada lisaks kinnistu enda näitajatele. Soovikorral on meil ka head koostööpartnerid kes nõustavad ja aitavad load ise taotleda.

Mul on idee, mis ei ole kelder, saun või moodulmaja. Mis saab seljuhul?

Kirjuta oma ideest meile. Omame teadmisi nii puurkaevu ja päikesepaneelide majade, bunkrite, varjendite, erikujuliste betoonelementide kui eriprojektide teostamiseks.

Olen huvitatud teemapargi, majutusasutuse või muu B2B projekti rajamisest. Kas Revonial on vajalikud oskused?

Ikka! Oleme teostanud majutusasutusi nii Eestis kui kaugemal. Nende kohta leiad rohkem infot meie referentside lehelt. Tutvu ka meie B2B lehega siin!

Olen kuldsete kätega nokitseja. Kas saan osta keldri, sauna või maja viimistlemata kujul ja ise teha mingid tööd?

Muidugi! Soeta meilt viimistlemata betoonkeha, lisa vajadusel PUR vaht ja elekter või muu sarnane ning ehita ise näiteks uksed, riiulid ja varikatus.

Kõik siit leitav info on vaid informatiivsel eesmärgil esitletud, võib muutuda iga hetk ning ei kohusta Revonia OÜ-d. Ajakohaste hindade, tingimuste, pakkumiste ja tehniliste lahenduste kohta leiad info meie müügiesindajalt. Lõplikud maksetingimused selguvad projekti pakkumise käigus.